Nieuws

Provinciale en Waterschapsverkiezingen - geef uw stem

Regio Gooi en Vechtstreek (2).pngdonderdag 07 maart 2019 21:27 20 Maart mogen we weer naar de stembus om de ChristenUnie een belangrijke stem te geven in Provinciale Staten van Noord-Holland en in het Algemene Bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
En ... beide lijsttrekkers, Michel Klein en Elmer Benjamin zijn inwoners van Gooise Meren. lees verder

Sloepenroute Vecht - Muiden - Naarden - Gooimeer

Sloepenroute Vecht Noord en Naarden.jpgwoensdag 14 november 2018 23:04 Niet meer en niet minder dan een sloepenroute dat is wat de ambities gesteld aan de raad inhouden.
De door de ChristenUnie Gooise Meren ingediende moties voor het verkennen van het echt inrichten van een sloepenroute zijn daarom aangehouden. lees verder

Blijf bij eerder besluit inrichting overweg Comeniuslaan / Zwarteweg

Afbeelding1 (2)zaterdag 29 september 2018 22:22 Dat is waar Roel Kamphuis namens CU Gooise Meren toe opriep door de diverse vragen die gesteld werden aan de verantwoordelijke ambtenaar tijdens de informele bijeenkomst over de drang van de wethouder om haar partijstandpunt binnen te halen: het afsluiten van de overweg bij de Comeniuslaan / Zwarteweg voor gemotoriseerd verkeer.
De gezamenlijke raadsfracties zullen in ruime meerderheid, na het weekend, hun zeer waarschijnlijk ongewijzigde standpunt laten weten aan het college.
Update dinsdag 2 oktober:
Het college heeft het advies van een zeer ruime raadsmeerderheid overgenomen. Besluit blijft zoals genomen: open voor al het verkeer en inrichting fietsstraat met auto te gast lees verder

Onderzoek minder treinen Gooise Lijn

Gooise LIjn 2donderdag 20 september 2018 16:17 Het amendement "Meer inspanning Metropool Regio Amsterdam Platform Mobiliteit" is gisteravond 19 september 2018 aangenomen door de Raad van Gooise Meren. Het verbaasde Roel Kamphuis dat er voor het Platform Mobiliteit geen budget beschikbaar is gesteld om verbeteringen van het Openbaar Vervoer vanuit/via de Gooi & Vechtstreek richting Amsterdam te onderzoeken.
Reden om het amendement in te dienen. lees verder

CU kiest niet voor herhaling van zetten

CU jaarverslag voortgangdonderdag 28 juni 2018 21:05 Tijdens de bespreking van de Jaarstukken 2017 en het 1e voortgangsverslag 2018 heeft Roel Kamphuis (fractievoorzitter) ervoor gekozen niet de inbreng voor het coalitieakkoord en de inhoudelijke reactie op het coalitieakkoord voor een groot deel te herhalen. lees verder