Bewoners naast project BORgronden leggen de nadruk op nu ervaren verkeersproblemen.

BORgronden diversiteitvrijdag 15 juni 2018 11:11

Nieuwbouw BORgronden, verkeerstellingen en bestaande verkeersproblematiek; dat waren de ingrediƫnten van de informatieavond Verkeer Project BORgronden donderdagavond 14 juni 2018.

De gemeente had bewoners uitgenodigd voor een goed voorbereidde informatieavond.
Het resultaat van de tellingen en de simulatie met de verkeerstoename door toekomstige bewoners was duidelijk: de toename van het extra verkeer afkomstig van de nieuwe bewoners van de BORgronden heeft een relatief kleine impact op de bestaande verkeerproblematiek. Het verbaasde het aanwezige raadslid Roel Kamphuis (ChristenUnie), dat dit beperkt benoemd en erkend werd.

Calamiteiten A1 - sluipverkeer
Een nogal ongeduldige, boze inwoonster gaf aan dat ze die middag drie kwartier onderweg was geweest, waar ze normaal enkele minuten voor nodig zal hebben gehad. De oorzaak hiervan bleek een calamiteit op de A1 te zijn, dat tot allerlei ongewenst sluipverkeer leidde. Uiteraard is dat een ongewenste en onprettige situatie, maar … de mogelijke toename van verkeer naar en van de BORgronden zal een relatief, kleine bijdrage in de nu ervaren problematiek hebben bij toekomstige calamiteiten op de A1 en ongewenst sluipverkeer.

Sportvelden
Een ander huidig, als zeer vervelend ervaren probleem, is dat bij de sportvelden regelmatig opstoppingen zijn door komende en uitspelende teams die allemaal zo dicht mogelijk bij de sportvelden zelf willen parkeren. (Routeplanners geven dat ook aan natuurlijk)
De gemeente geeft aan actief met de bewoners te willen zoeken naar verdere maatregelen om komende en gaande auto’s in verband met wedstrijden op zaterdag of zondag te spreiden over de bestaande parkeervoorzieningen direct bij de ingang van de sportvelden en ernaast. Op dit moment zijn hier door de gemeente al maatregelen met bebording genomen, maar het blijft een uitdaging.
De verwachting is dat de toename van verkeer naar en van de BORgronden hier een relatief, kleine bijdrage in de nu ervaren problematiek zal hebben.

Parkeren AH
De bestaande verkeerssituatie bij de winkels, vlak bij de rotonde met de Amersfoortsestraatweg / Godelindelaan, met o.a. de Albert Heijn vraagt regelmatig geduld van de automobilisten die daar willen parkeren of juist door willen rijden. De claxon wordt daarbij regelmatig gebruikt tot ergenis van omwonenden. Er is al contact met AH geweest over aanpassing van de parkeervoorzieningen, zodat er meer parkeerplaatsen beschikbaar komen. Een mogelijke toename van de parkeerdruk door de nieuwe bewoners van de BORgronden is hier zeker voor te stellen, al blijft het voorlopig nog de vraag waar deze bewoners hun boodschappen willen gaan doen.

Creëren win-win situatie
Er was veel energie aanwezig bij de in de zaal aanwezig bewoners. Als CU Gooise Meren willen we de bewoners oproepen deze energie positief in te zetten in de werkgroep verkeer om mee te denken over maatregelen om de bestaande verkeersproblematiek aan te pakken.
Beseffende dat:

  • de toename van de bestaande problematiek door de verkeerstoename van en naar de BORgronden relatief beperkt zal zijn.
  • vanwege de bebouwing op de BORgronden het geluidsniveau van de A1 bij een groot deel van de bestaande bewoners aanzienlijk zal dalen, vanwege te nemen geluidswerende maatregelen voor de bebouwing van de BORgronden.
  • Dat er met de BORgronden een mooi deel aan Naarden wordt toegevoegd met de broodnodige woonruimte.
  • Aangezien er nu voor de bestaande verkeersproblematiek extra aandacht is, vanwege de BORgronden, kan er meegewerkt worden aan het verbeteren van het eigen ervaren wooncomfort.

De keuze daarbij is aan de bewoners. En … aan de zwijgende meerderheid die niet bij de informatie avond aanwezig was.

Als CU Gooise Meren zien we hier zeker de mogelijkheid om een win-win situatie te creëren voor bestaande en nieuwe bewoners.
Dat is waar het, wat ons betreft, in dit geval om gaat bij de ingezette Burgerparticipatie.

« Terug

Reacties op 'Bewoners naast project BORgronden leggen de nadruk op nu ervaren verkeersproblemen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.